מה שתה רעמסס? מה הקדמונים לבשו ביציאה לבר? ומה כדאי לנו לשתות היום? ערב שכולו שיחות על בירה וטעימות – מהעבר הרחוק ועד ההווה שלנו. נשמע איך מכינים בירה בימינו ואיך אפשר להחיות שמרים בני אלפי שנים ולייצר מהם את הבירה ששתו אנשי העולם העתיק.
את המסע שלנו בעקבות הבירה הקדומה נפתח בסיור קצר במוזיאון ארצות המקרא, שם מסתתרים להם כמה מוצגים קסומים שיעזרו לנו לדמיין ולהבין מי שתה ולמה שתו בירה בעולם העתיק? איך נראתה חבית בירה במצרים העתיקה? מה לבשו ל"יציאה" לבר השכונתי ומה חגגו בבית המרזח?
בדרך חזרה לעתיד יארחו אותנו המומחים של בירה שפירא למפגש וטעימות מההווה; הם יספרו על תהליך ייצור הבירה בעידן המודרני ועל המבשלה המיוחדת שלהם; ימליצו איזו בירה כדאי לשתות בחורף ועל איזו בירה קלילה אפשר להעביר ערב קיצי במיוחד וכן נכיר זנים וסוגים, ננשנש מעט מוצרי דגן אחרים, נטעם ממבחר הבירות של שפירא וניקח גם בקבוק הביתה שיזכיר לנו את היום שבו ישבנו לבירה עם רעמסס.
כשנהיה מוכנים לבירה עם רעמסס, יגלה לנו ד"ר מיכאל קלוטשטיין איזו בירה שתה מלך מצרים, מה היה הברנד החביב על נחמיה ואיזו בירה ציננה את גוליית הפלשתי. שאלות שהצליח להשיב עליהן עם שותפו למחקר, ד"ר רונן חזן.
האירוע כולל
- סיור במוזיאון ארצות המקרא בעקבות הרגלי השתייה של אנשי המזרח הקדום
- מפגש עם המומחים של מבשלת בירה שפירא שיספרו על תהליך ייצור הבירה היום ועל הבירה המיוחדת שלהם תוך טעימות, שתייה ונשנושים
- הרצאה של ד"ר מיכאל קלוטשטיין - "בירה תשמח לבב אנוש – על גישה חדשה לשחזור מזון עתיק באמצעות החייאת שמרים מכלי בירה עתיקים"
- בקבוק בירה שפירא לכל מבקר/ת
הערות כלליות
- למנויי המוזיאון מחיר כרטיס 40 ש"ח, עם קוד קופון שניתן לקבל מהמוזיאון ובהצגת תעודת מנוי בתוקף בכניסה לאירוע.
אודות המקום
מוזיאון ארצות המקרא ירושלים מציג אוסף עתיקות נדיר ויחיד מסוגו בעולם בן אלפי פריטים ומספר באמצעותו את הסיפור שלנו – מאיפה באנו ואיך הגענו לכאן.
העמים שחיו באזור זה והאימפריות ששלטו בו והתחלפו לאורך ההיסטוריה, אחראים במידה רבה לעיצובה ולאופייה של התרבות המערבית המוכרת לנו כיום. הם פיתחו וקידמו את הבנתנו בתחומי המדע והטכנולוגיה, השפה והכתיבה, הכלכלה והמסחר, האמונה והדת.
אולי גם זה יעניין אותך
לכל הפעילויותניסיתם פעם לשתות זעתר? הבירבזאר מגישים: תערובת התבלינים הכי ים תיכונית, עכשיו בגרסת הדרינק. נטעם יחד את בירת הזעתר שרקחו כאן, לצד בירות בוטיק ישראליות אחרות ונסגור פינה עם טאפאס בשילוב זעתר.
עתליה עין מור, תיקח אתכם לבקר בכפר ילדותה, בו גדלה וחיה כל חייה – עין כרם.
הילדים שלכם יגשימו חלום בסדנא בה ילמדו איך מכינים גלידה, משלב בחירת חומרי הגלם, דרך הכרת טעמים והתנסות בעיצובים שונים ועד הביס המושלם של גלידה קרה בין שתי עוגיות נימוחות.