איך הליכה בשוק מעוררת השראה? איך הצבעים, הצורות והמרקמים שבין הבאסטות מתחברים לכדי יצירה אחת? הצטרפו אלינו לסיור וסדנה שיהפכו את חוש הראיה לחיוני ביותר ויתר החושים – למותרות.
מבעד לריחות ולטעמים שמציפים את החושים מסתתרים בשוק מחנה יהודה חומרי גלם שמחכים שמבטנו יפגוש בהם, שנזהה את החן שלהם ושניצור מהם.
נפתח בפגישה קצרה ומעוררת השראה ב'ביתא' – בית לאמנות, חברה ועיר. משם נצא לסיור בשוק מחנה יהודה יחד עם השפית סתיו נווה. נגלה איך מתוך עולם קסום המלא באובייקטים אכילים, ניתן לייצר אמנות ויזואלית מרשימה ושימושית. נחקור צורות, צבעים ומרקמים; נלקט מרכיבים שונים שיציתו את הדמיון וישמשו אותנו ליצירה בהמשך. סתיו תאסוף את כל מה שנלקט ותכין לנו ביס טעימות סביצ'ה בליווי לחם חלומי ומיץ מרענן שיסחט בדרך חזרה אל ביתא. שם מכל חומרי הגלם שאספנו לאורך הסיור (כן, כן, גם מהשאריות), נכין יחד עם המעצבת עינת אמיר חותמות ונתנסה בהדפס על פלייסמנטים אותם תוכלו לקחת אתכם הביתה. גם שימושי, גם סביבתי ובעיקר יפהפה.
עינת אמיר, בוגרת שנקר במחלקה לעיצוב טקסטיל ותואר שני באמנות באוניברסיטת חיפה, אמנית ומעצבת טקסטיל, מציגה בתערוכות בארץ ובעולם, מרצה במחלקה ללימודי חוץ בבצלאל.
סתיו נווה, שפית ויזמית, גדלה בשכונת נחלאות הסמוכה לשוק מחנה יהודה בירושלים, בישלה במיטב המסעדות בישראל ובמסעדת 2 כוכבי משלין בניו יורק, זוכת תואר אלופת ישראל בתחרות "מסדר אבירי הגריל". בשנים האחרונות עוסקת במחקר, בהדרכה ובייעוץ קולינרי ומשמשת כשפית "המעדנייה של NUEVA" שבבעלותה.
האירוע כולל
- סיור ליקוט בשוק מחנה יהודה - נחקור צורות, צבעים ומרקמים ונלקט מרכיבים שישמשו אותנו ליצירה.
- ביס סביצ'ה, לחם טעים ומיץ שיסחט במקום.
- סדנת הכנת חותמות בביתא כולל התנסות בהדפס על פלייסמנטים.
- המשתתפים יקבלו את הפלייסמנטים המודפסים מתנה.
אודות המקום
אולי גם זה יעניין אותך
לכל הפעילויותמדריך יין ילווה אתכם בסיפורים והסברים על היקב הירושלמי, על היסטוריית היין בארץ, על תהליכי הייצור ועל החיבור שבין אנשים ליין. תכירו סוגים ותשתו הרבה יין טוב בליווי גבינות ונשנושים שעושים נעים בחיך.
מרכז האמנים והאמנות הירושלמית "בית אות המוצר" השוכן במבנה היסטורי יפהפה, פותח את שעריו לסיור בין הגלריות היחודיות הפועלות סביב החצר הקסומה של הבית. הסיור ישולב עם טעימות טאפאס ואלכוהול אל מול נופי ירושלים.
דוד קישקה, יו"ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית, ייקח אתכם למסע של סיפורים על אוכל ישראלי וטעימות הכי עדכניות של אוכל רחוב במיטבו, דרך הבסטות וסמטאות שוק הכרמל, לכרם התימנים, לאיזור נחלת בנימין ורוטשילד.